Bukkehornkløver: Urgammel hemmelighet for helsen

Denne unike planten skal ha en rekke helsemessige fordeler, og er i utstrakt bruk som krydder i matlaging. Både frøene og bladene er spiselige – frøene smaker søtt som lønnesirup hvis de ristes lett i pannen. 

Bukkehornkløver eller Trigonella foenum-graecum, som den heter på latin, er en plante som vokser rundt Middelhavet og i Sør-Asia. Den kan strekke seg halvannen meter over bakken, har lysegrønne blader, hvite blomster og det er spesielt frøene som er populære i såvel indiske som i thailandske matretter. 

Bukkehornkløver er også det eldste brødkrydderet vi kjenner til, og er blant annet brukt i nanbrød og egyptiske flatbrød. Frøene kan også brukes i salater. 

Dessuten har planten i tusenvis av år blitt brukt i alternativ og kinesisk medisin som universalmiddel for bedre helse. 

Urgammel tradisjon

Det sies at frøene kan øke produksjonen av morsmelk hos ammende kvinner, og den skal være bra for urolig fordøyelse. Ikke minst skal den gjøre godt for huden. Det er bare noen av årsakene til at den i århundrer har blitt brukt terapautisk, også i tradisjonell arabisk, gresk og indisk medisin. 

Frøene til bukkehornkløver har egentlig en bittersøt smak, men når de ristes lett får de en søt ettersmak av karamell eller lønnesirup. Det er derfor de er så populære som krydder i matlaging i blant annet supper, brød og stuinger. De gir en god og fyldig smak til mange kulinariske retter. 

Bladene til bukkehornkløver kan brukes både friske og tørket i matlaging. 

I India blir bukkehornkløver også spist som en grønnsak. 

Et afrodisiakum

Planten har også i mange år blitt sett på som et mulig afrodisiakum, altså at den skal kunne øke kjønnsdriften. Da skal man imidlertid spise store mengder av planten. 

For å lage urtete av bukkehornkløver, kan man bruke to teskjeer frø til ¼ liter vann. Det anbefales at man først heller kaldt vann over frøene, og lar dem stå i fem timer for å bløtgjøre seg. Etterpå varmes blandingen opp og kokes ett minutt, før frøene siles og teen er klar til å drikkes. 

Man kan drikke 2-3 kopper daglig av bukkehornte. Smaken blir enda bedre hvis man tilsetter litt honning, peppermynte eller sitron. 

I tillegg til at bukkehornkløver er mye brukt mot en rekke helseproblemer, er den også brukt i kosmetikk som såpe og sjampo. 

Rik på protein

Planten inneholder 23-26% protein, 6-7% fett og 58% karbohydrater. Den er også en god kilde til både jern og kalsium. 

Bukkehornkløver som kosttilskudd

T8 er et kosttilskudd som inneholder hele 200 mg bukkehornkløver. Videre dekker T8 din daglige dose av sink, magnesium og vitamin B6. Sink bidrar til å opprettholde normale testosteronnivåer i blodet, magnesium og vitamin B5 bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. 

Prøv T8 i 60 dager

50% RABATT – KUN 199,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer. Du bestiller ingenting ennå.